ECOLE P17

Bruxelles
Construction d'une nouvelle aile de classes

Rue Jacob Smits 114

De nieuwe extensie verbindt de M19 kleuterschool en de P17 basisschool op twee verschillende niveaus.

Niveau – 1, bestemd voor de derde kleuterklas, heeft drie klassen met vloer verwarming, sanitair en technische faciliteiten (water en elektriciteit).

Een zaal en een keuken (eveneens met vloerverwarming) werd ondergebracht in het centrale deel van het gebouw.

De + 1 en + 2 verdieping, voorzien van een breed raamgeheel die veel licht en warmte inbrengt, bieden drie klassen voor de leerlingen van de basisschool.

Het gebouw werd ontworpen met een uitstekend niveau van isolatie.  Een isolatie van 30cm dikte werd geplaatst in alle gevels en daken.

Op het dak van het centrale deel werden zonnepanelen geïnstalleerd. Op dit niveau wordt het gebouw esthetisch gekenmerkt door de realisatie van een glazen wand overdekt met een groen dak.

De gerealiseerde oppervlakte biedt de scholen maar liefst 1350 m² extra.

De twee speelplaatsen van de school, alsmede de hoofdingang werden uitgebreid en heringericht.

 

 

 

 

    Client
    Administration communale d'Anderlecht
    Architect
    Atelier des Architectes Associés sprl
    Total Amount
    3.210.483 €
    Total Surface
    1.350 m²
    Realisation
    2015 - 2016