FLINT

Leuven
Nieuwbouw van studentenresidentie met ondergrondse parking

R. Lintstraat
3000 Leuven

Het project « Flint » betreft de bouw van 205 studentenkamers en studio’s.

Rondom het gebouw wordt een privatieve parkzone aangelegd, in het midden wordt een groene open patio gecreëerd. Onder het gebouw wordt een garage voorzien en op het gelijkvloers twee fietsenbergingen. Een gemeenschappelijke ontspanningsruimte zal ter beschikking staan van de studenten evenals verscheidene sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Installatie van zonnepanelen benadrukken het duurzame karakter van het gebouw. Daarenboven wordt het geheel volledig conform de voorschriften van de KU Leuven gerealiseerd, hetgeen een belangrijk kwaliteitskenmerk inhoudt.

 

 

    Client
    Flint Construct
    Architect
    COMODO Architecten
    B.E. Stability
    ARCHIMEDES
    B.E. Special Techniques
    ARCHIMEDES
    Total Amount
    9.400.000 €
    Total Surface
    5.000 m²
    Realisation
    2015 - 2016