London Tower

Antwerpen
Nieuwe residentiële toren en nieuw kantoorgebouw

Noorderplaats
Antwerpen

Het gebouw is ontstaan uit een concept dat zich volumetrisch invoegt op de Leien en het herstelt opnieuw de straatwand. De hoofdgevel bestaat uit een donkergrijze ruwe natuursteen en wordt tot leven gebracht door het gevarieerde patroon van de raamopeningen. De opbouw en de materialisatie van deze elementen doen denken aan opspattende waterdruppels die verwijzen naar het thema van de haven. De verticaliteit van de toren wordt versterkt door de grote sculpturale uitsnijding tussen het torenvolume en het lager gelegen volume. Het Londen Tower project is een voorbeeld van de kwaliteiten van stedelijke verdichting. Het project brengt de wijk zowel op architecturaal als stedenbouwkundig niveau bij elkaar en creëert een nieuwe sterke visuele identiteit voor de Antwerpse skyline.

    Client
    AMCA nv
    Architect
    Conix
    B.E. Stability
    Grontmij
    B.E. Special Techniques
    Grontmij
    Total Amount
    26.000.000 €
    Total Surface
    43.200 m²
    Realisation
    2006 - 2008