COLONEL

EVERE
Transformatie van een kantoorgebouw in woningen

Colonel Bourg straat 111
1140 Evere

Transformatie van een kantoorgebouw in 37 woningen en 2 kantoorruimtes.

Na analyse van de structuur van het bestaande gebouw, 4 niveaus boven de grond, werd gekozen voor een zware renovatie, met een uitbreiding van een gelijkvloers plus 5 verdiepingen.

De centrale kern en vloeren van alle bestaande niveaus zijn grotendeels behouden, terwijl de gevels en de uitbreiding met 2 verdiepingen volledig zijn herbouwd rond en boven het bestaande gebouw.

De thermische en akoestische isolatie van de omhulling en de wanden tussen de woningen voldoen aan de eisen van comfort en huidige prestaties.  Het gebouw kan zodoende als passief beschouwd worden.

    Client
    PARAPH'S
    Architect
    BEL
    B.E. Stability
    MOBAT
    Total Amount
    3.475.150 €
    Total Surface
    7515 m²
    Realisation
    04/2019 - 03/2020